Päiväkeskus Aurinkorinne / Lähitori Hämeenkyrö

Tunnelikuja 1, Hämeenkyrö, p. 050 3787432

Tällä sivulla päiväkeskus AURINKORINTEEN viikko-ohjelma sekä tärkeimpiä uutisia aikatauluista, toimijoista ja toiminnoista, joita pyrimme kehittämään ja tuottamaan lisää asiakkaiden toiveet huomioiden.

Nyt viikko-ohjelma luettavissa paperiversiona Aurinkorinteen, Kurjenmäkikodin, Veteraanitalon, Siljankodin, terveyskeskuksen ja kirjaston infopisteissä. Ohjelmaa jaetaan vapaaehtoisten toimesta myös muutamien kerrostalojen sekä kauppojen ilmoitustauluille. Sähköisenä viikko-ilmoitus viikoittain Hämeenkyrön tapahtumakalenterissa ja päivittäin Aurinkorinteen FB-sivulla. Ohjelma päivittäin myös Aamulehden Menoinfossa sekä paperilehdessä että sähköisessä muodossa osoitteessa: http://pirkanmaa.menoinfo.fi/events?begin%5Bdate%5D=15.07.2018&begin%5Btime%5D=12%3A00&f%5B0%5D=county%3AH%C3%A4meenkyr%C3%B6 

 

KULTTUURIKLUBI: 

Aurinkorinteen kaikille kuntalaisille avoin ja maksuton Kulttuuriklubi avoinna päivittäin klo 13 - 13.45. Kulttuuriklubi pyrkii järjestämään kattavia kulttuurikokemuksia ikäihmisen tarpeisiin. Myös hengellistä ohjelmaa järjestetään yhteistyössä seurakunnan ja muiden toimijoiden kanssa. Lähes kaikki Kulttuuriklubin ohjelma tuotetaan yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa. Kulttuuriklubi myös kyläilee kutsuttuna kunnan muissa palveluyksiköissä mahdollisuuksien mukaan.

 

AURINKORINTEEN viikko-ohjelma 26 – 30. 8. 2019                        

            

KULTTUURIKLUBI,maksuton ja ikärajaton kohtaamispaikka. Tervetuloa!

 • Maanantaina 26.8 klo 13: Päivä vain – hengellisiä lauluja, Raija Westergård
 • Tiistaina 27.8 klo 13: Takana taaimman tähden, Tapani Pertun musiikkia C-kasetilta, Heikki Uusitalo
 • Keskiviikkona 28.8 klo 13: Elokuun hartaus, Anu Mätäsniemi, Sanna Loikas ja Hannelen laulajat
 • Torstaina 29.8 klo 13: Isän vierellä hiljaa - runokirjan esittely, Erkki Luumi
 • Perjantaina 30.8 klo 13: Nyt kun kesä mennyt on - tanssimusiikkia kesän päätteeksi, Trio Pauli, Jouko & Kaitsu

      

MUUTA toimintaa Aurinkorinteellä vk. 35:

 • Arkisin klo 10 -14: Lähitori, neuvontaa ja ohjausta kasvotusten
 • Arkisin klo 10 – 14: Aurinkorinteen Kesäkahvila kts. tietoa enemmän kohdassa ”Muita tiedotteita”
 • Arkisin klo 10: Teehuone, aamupäivän kohtaamisia ja keskusteluja
 • Arkisin klo 11: Tartu mikkiin, estradi vapaana – lausu runo, laula, kerro juttuja
 • Tiistaina 27.8 klo 10.30 – 12.30: Kenkäesittely
 • Tiistaina 27.8 klo 11.30: Raijan musiikkituokio Siljankodilla
 • Torstaina 29.8 klo 13: Avannetuote-esittely

 

HYVINVOINTIPALVELUITA (aika varattava etukäteen):

 • kampaaja /Sarella p. 045 8942218
 • jalkahoitaja / hieroja Eini Komulainen p. 040 5347832
 • sh/th/luontaisterapeutti, hierontaa Sirkku Rantamäki p. 0400 678244

                               

TULOSSA KULTTUURIKLUBILLA: 

-  Keskiviikkona 28.8 klo 13: Elokuun hartaus, Anu Mätäsniemi, Sanna Loikas ja Hannelen laulajat

- Tiistaina 2. 9 klo 16.30: Muisti-ilta, ylilääkäri Tuomas Parmanen sekä muistihoitaja paikalla

- Tiistaina 10.9 klo 13: Isän vierellä hiljaa - runokirjan esittely, Erkki Luumi

- Torstaina 12.9 klo 13: Hetkiä luonnossa, Risto Pyry Majanen

- Tiistaina 17.9 klo 13: Edunvalvontavaltuutus tutuksi, Anna-Kaisa Lampinen, Aito Sp Oy

 

Muistiviikko 16 - 20.9 -19: Aurinkorinteellä muistiin liittyvää toimintaa ja tietoiskuja päivittäin

Aurinkorinteen Vanhustenviikko 7  - 11.10 -19: ohjelma varmistuu lähipäivinä

Valtakunnallinen Vanhustenviikko 6 - 13.10 -19: teemana Varaudu vanhuuteen.

 

HYVINVOINTIPALVELUITA (aika varattava etukäteen):

 • kampaaja /Sarella p. 045 8942218
 • jalkahoitaja / hieroja Eini Komulainen p. 040 5347832
 • sh/th/luontaisterapeutti, hierontaa Sirkku Rantamäki p. 0400 678244

 

Lisätietoa Kulttuuriklubin ohjelmista: Raija Westergård p. 044 3073262, raija.westergard@hameenkyro.fi  Katso myös yläpalkin kohta "Klubikalenteri", josta näet lukkoonlyödyn ohjelman noin kuukaudeksi eteenpäin ja suunnitelmaa pidemmällä aikavälillä. Pidätän kuitenkin itselläni oikeuden muutoksiin, joita voi tulla milloin tahansa ja kenelle vaan.

Haluatko mukaan Aurinkorinteen maksuttomalle sähköpostilistalle? Saat viikoittain ohjelman ja muut tiedotteet suoraan sähköpostiisi. Ota yhteyttä: raija.westergard@hameenkyro.fi

IKÄIHMISTEN NEUVONTA JA ASIAKASOHJAUS: Kasvotusten tapahtuvaa  neuvontaa arkisin klo 10 -14. Katso myös yläpalkin kohta ”Neuvonta”.  

KESÄKAHVILA avoinna arkisin klo 10 - 14. Kahvi + pulla 2 euroa. Päivittäin tuoretta pullaa ja muita virvokkeita. Keskiviikkoisin leipuri paikalla ja silloin tarjolla uunituorreita erilaisia leivonnaisia lupsakan jutustelun kera.  

TEEHUONE päivittäin klo 10 alkaen: haudutettua teetä hunajalla maustettuna. Keskustelua ja muistelua elämän eri osa-alueilta, keskustelua myös yhteiskunnallista aiheista (kaikille avoin, maksuton). 

KUNTOSALI eläkeläisille on maksuton ja avoinna ma - ke ja lauantaisin klo 12 - 16.  Huom! Suuren kysynnän vuoksi vuoroja on lisätty eli nyt myös tiistaisin eläkeläisten salivuoro klo 12 - 16. Joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 13 - 15 on mahdollisuus tavata kuntohoitaja ja saada maksutonta kuntosaliohjausta laitteisiin.    

HOITOTARVIKEJAKELU:

*  Ma ja ti  klo 14.30 - 15.30. Toivomme, että kaikki hoitotarvikkeisiin ja niiden jakeluun liittyvät käynnit ja yhteydenotot em. kellonaikana p. 040 1331338. Tilaukset sähköpostilla: aurinkorinne@hameenkyro.fi 

UUTTA: Nyt Aurinkorinteellä myös paperipostia varten POSTILAATIKKO, joka sijaitsee heti pääsisäänkäynnin oikealla puolella seinässä. Tähän vihreään laatikkoon voit jättää mm. hoitotarviketilauksia sekä kaikenlaista muuta postia toimintaamme liittyen.

AURINKORINTEEN HYVINVOINTIPALVELUT (lisämaksullisia, aika varattava etukäteen)

Katso henkilö- ja palveluesittely yläpalkin kohdasta "Aurinkorinteen väkeä":

* Kampaaja Sarella p. 045 8942218   

* Jalkahoitaja/hieroja Eini Komulainen p. 040 5347832   

* Luontaishoitaja/terapeutti/sh/th Sirkku Rantamäki p. 0400 6678244

 

 TAIDE LÄHELLE IHMISTÄ-projekti

*Taide kuuluu kaikille, myös vanhuksille ja ikäihmisille sekä muille ryhmille, jotka eivät pääse joko liikuntaesteisenä tai muusta syystä osallistumaan taidenäyttelyihin ja taidetapahtumiin. Aurinkorinteellä on käynnistynyt "Taide lähelle ihmistä"-projekti, jossa sananmukaisesti taide tuodaan lähelle eli asiakkaitten ja muidenkin kävijöiden iloksi. Projekti toteutetaan yhteistyössä kansalaisopiston, taidekoulun ja yksittäisten taiteilijoiden kanssa.

 

KULTTUURIKLUBIN ELÄMÄNKAARIMATKAT

* Kulttuuriklubi tuottaa ja järjestää Aurinkorinteen asiakkaille pienimuotoisia iltapäivän matkoja lähialueelle. Tavoitteena tutustuminen oman kunnan nykypäivän palveluihin ja elinkeinoihin. Tulevina matkakohteina myös Hämeenkyrön eri kylät ja vanhat talot kiertoajeluna. Matkat toteutetaan yhteistyönä Tilausliikenne Atro Vuolle Oy.n kanssa. 

 

HARRASTUKSIA AURINKORINTEELLÄ

* Käsityöpiiri kokoontuu aamupäivisin eli asiakkaillamme on mahdollisuus harrastaa kästitöitä ja askartelua tilanteen mukaan. Toisinaan saamme käsityöpiiriin myös ohjaajan  eli Raija Mäensivun. Olemme saaneet lahjoituksina erilaisia käsityölankoja ja muita tarvikkeita. Meillä myynnissä myös kanavatöitä, joita tilauksena toimitamme asiakkaillemme lisää tarvittaessa.

* Esittävän taiteen ja kulttuurin harrastusryhmiä päivittäin tilanteen mukaan eli asiakkailla mahdollisuus osallistua kulttuurituokioiden ohjelmiin. Suunnitelmissa myös oma "Aurinkorinteen kuoro", joka muotoutuu kokonaan asiakkaista. Tästä enemmän myöhemmin. 

 

AURINKORINTEEN TAIDENÄYTTELYT

* Aurinkorinteellä on myös taidenäyttelyitä. Nyt esillä mm. Usko Nyströmin, Leo Pahlaman, Pentti Kokon, Kirsi Melartinin ja Eino Heljon teoksia. Monissa tauluissa näkyy menneisyys, vanha hämeenkyröläinen maisema ja talot, joita ei enää ole, mutta joita jotkut asiakkaamme ovat tunnistaneet vuosikymmenten takaa. Teoksissa on infokyltit, mutta jos haluat tietää lisää taiteilijoista ja heidän teoksistaan, Aurinkorinteen henkilökunta auttaa mielellään.

Vitriineissä esillä hämeenkyröläissyntyisen pelimannimestari/harmonikkataiteilija Veli-Matti Järvenpään elämäntyönäyttely. Näyttelyssä haitareita ja muuta musiikkiin liittyvää esineistöä Järvenpään kokoelmista. Näyttely on elävä, liikkuva ja jatkuvasti uudistuva eli esineistöä vaihdetaan asteittain tasaisin väliajoin.

Nyt myös näyttelyssä muutamia suomalaisia kanteleita sekä kansainvälisiä kansansoittimia mm. Uilleann Pipes (irlantilainen säkkipilli).

Nyt valmiina myös käsityötaiteen ja käsityöharrastajien näyttely Taidetunnelissa (Aurinkorinteen ja terveyskeskuksen välinen maanalainen yhdyskäytävä). Taidetunnelissa runsaasti erilaisia ryijyjä (mm. Kirsti Ilvessalon 1950-luvulla suunnittelema Metsässä palaa-ryijy), paljon erilaisia raanuja ja muuta käsityötaidetta (mm. 1800-luvulta peräisin oleva rekipeitto) sekä neule- ja virkkaustöitä. Myös Aurinkorinteen asiakkaiden vuosien varrella valmistamia käsitöitä on esillä.

 TULOSSA: Aurinkorinteen asiakkaiden oman taiteen näyttely Elämän värit, jossa ohjaajana/vetäjänä kevään 2019 aikana ollut Raija Mäensivu.  

Tervetuloa tutustumaan Aurinkorinteen taidenäyttelyihin! 

 

UUTISIA JA LAHJOITUKSIA

* Aurinkorinteen AURINKOFESTAREITA tukevat sponsorit/yhteistyötahot:

Palviportti

Yrjölän Marjatila

Moision Kotipakari Oy

Hietaniemen Saha

HFM Oy

Tyrvään Sähkötyö

Sähköpinta Oy

Kansankulttuurikeskus Heiska Ry

LC Hämeenkyrö/Kyröttäret

Rönsy Ry.

Heli ja Patrick Buss

Aila ja Matti Koskinen

Monikulttuurinen yhteistyöryhmä

Aurinkorinteen kulttuuriryhmät sekä yksittäiset toimijat

Tmi. Luontomummo

TMI Arkisydän

 

MUUT LAHJOITUKSET: 

* Sirkka Timonen (Kyröttäret) lahjoitti käsityölankoja

* Tiina Jokela (T.mi Arkisydän) lahjoitti käsityölankoja ja muita käsityötarvikkeita

* Heikki Uusitalo lahjoitti karaokelaitteet Aurinkorinteen käyttöön

* Käsityöpiiri lahjoitti tilkkutöitä bingopalkinnoiksi

* Ritva Lammela lahjoitti tauluja sijoitettavaksi Aurinkorinteen hyvinvointitiloihin

* Helena Ikäheimonen & Heli Buss: Helenan 80-vuotispäivälahjoitus Aurinkorinteen  Kulttuuriklubin hyväksi ja tunnustukseksi. Käytetään äänentoistolaitteiden laajentamiseen ja tehon parantamiseen.

* Veijo Koskiranta lahjoitti sohvan, jonka sijoitimme kahvilan asiakkaitten käyttöön

* Foto Melba lahjoitti neljä canvas-taulua tuotettuna Karoliina Kanniston taidevalokuvien sarjasta, jotka taulut sijoitimme Karoliinan kahvilaan. 

* Saamme lisää Leo Pahlaman taidetta sijoitettavaksi Aurinkorinteelle. Kunta on vastaanottanut taidelahjoituksen, jonka otamme kiitollisuudella vastaan. Teokset saadaan esille lähiaikoina.

  

  

 

 

Voit kirjoittaa puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, kännykkänumeron jne. Sähköpostiosoitteelle on erillinen laatikko alhaalla